Kleefletters

Reclame teksten schilderen met penseel en verf is voorbij

Vandaag wordt dit gedaan door plotters en printers.   Wij snijden kleefteksten en/of graphics uit zelfklevende folie. Scaldis Reclame kan plotten van 0.5 cm tot 160 cm hoog.  De lengte is vrijwel onbeperkt. Op de uitgesneden teksten wordt een overdraagfolie aangebracht zodat de teksten in één geheel kunnen gekleefd worden met de juiste spatiëring en afstanden. Een handig persoon kan de meeste belettering zelf aanbrengen. ( Zie handleiding ) of u kan natuurlijk ook een beroep doen op onze vakmensen. 

Wat moet u weten over de verschillende folies ?

Er zijn voornamelijk drie belangrijke categoriën: de cast folies, de polymeer folies en de monomeer folies.

1. Gegoten folie

bestemd voor toepassingen op oneffen objecten. Deze folie heeft de eigenschap dat hij kan vervormd worden en ook zo blijft zoals hij gevormd is.

2. Polymeer folies

De polymeer folies gebruiken we voor langdurige toepassingen. Er zijn polymeer films die lichtjes kunnen vervormd worden maar de meesten hebben deze eigenschap niet. ( Je kan ze wel vervormen door opwarming maar zij zullen bij afkoeling langzaam hun oorspronkelijke vorm terug aannemen.)

3. Monomeer folies

De monomeer folies worden enkel gebruikt voor korte termijn toepassingen. Ik denk hierbij aan de solden periode, aan tijdelijke mededelingen en ook beursbelettering.